Technologie vína

Výroba bílého a červeného vína probíhá na moderních technologiích (mlýnek, pneumatický lis, vinifikátor, řízené kvašení apod.) pro co nejšetrnější zpracování a zachování odrůdových charakteristik vín.

 

Více o Vinařství Štěpán Maňák najdete zde.

 

Přívlastková, slámová i ledová vína...

Zaměřujeme se převážně na přívlastková vína, vyrábíme také slámové a ledové víno. U červených vín provádíme po alkoholové fermentaci ve vinifikátoru také malolaktickou fermentaci pro odbourání kyseliny jablečné. Dále pak vína necháváme vyzrát ve francouzských sudech typu barrique, kterých již máme přes 60 kusů.

 

 

 

 

Toto úsilí se nám vrací na prestižních výstavách, jako jsou Juvenále, Valtické vinné trhy, Národní Salon vín, Top 77, a na mezinárodním poli Muvina v Prešově, dále na výstavách a soutěžích v Kanadě, San Franciscu, Paříži, Izraeli, Rakousku či Slovinsku.